Přeskočit na obsah

Platan na zahradě

Diskuze z rubriky Co se jinam nevešlo - ostatní, založená 10. srpna 2015. 2 příspěvky, poslední z 10. srpna 2015. Archiv — nové příspěvky se nepřidávají.

Kateřina22552210. srpna 2015

Ráda bych se zeptala, jestli je možné zničit strom tak, aby nebylo poznat že byl zničen. nejsem žádný ničitel stromů. Dostala jsem však darem pozemek s domem, prarodiče v domě bydlí. Na zahradě po celé ploše je vysázeno spoustu stromů které mi však nevadí. Před nedávnem však vysadili na zahradě platan javorolistý, který dorůstá obrovských rozměrů, sadí se do parků a zámeckých zahrad a k výsadbě na zahradu se nehodí, zanedlouho obsadí půl zahrady. nyní je ještě mladý, ale rychle roste a prarodiče si nedají říct a chtějí tam strom nechat. Je nějaká možnost si se stromem poradit než doroste obří velikosti a zničí celý pozemek? Děkuji 🤷

Reklama
Kateřina2255210. srpna 2015

Děkuji za odpověď, ano myslela jsem na něco takového po čem by stromek postupne sešel - pro upřesnění dodávám že v zahradnictví jsem nováček a příliš se nevyznám. Ono je problém spíše v tom, že už tak za naším pozemkem je les s vysokými duby které zastiňují jednu polovinu zahrady. Na dalších místech okolo domu jsou rovněž jabloně a okrasné keříky a stromky a záhony. jediný volný prostor který tam byl je ten, na kterém je teď vysazený platan. Již teď platan svými větvemi zasahuje do jabloně která stojí poblíž a hned vedle platanu je další menší stromek. Možná že prarodiče až se platan ještě více rozroste změní názor, jde o to že skutečně na zahradě nebude jediné slunné místo kde by nebylo nic vysazeno.

Reklama