Přeskočit na obsah

Surfinie a pelargonie v jednom truhlíku - lze?

Diskuze z rubriky Balkonové rostliny, založená 14. dubna 2010. 10 příspěvků, poslední z 7. června 2010. Archiv — nové příspěvky se nepřidávají.

Andylee14. dubna 2010

Ahoj holky, jsem tele neznalé nezkušené v zahradničení, letničky na oknech jsem ještě neměla... Ráda bych se tedy zeptala, jestli můžu mít surfinie v jednom truhlíku s převislými pelargoniemi? Popřípadě, jak na husto je můžu k sobě sázet, jeden truhlík má 80 cm. Díky.

Reklama
Adélky15. dubna 2010

Já je tak měla vloni (akorát se stojacíma muškátama), vypadalo to moc hezky 😉 . Dávala bych je od sebe tak kolem 15 cm, takže do 80 cm truhlíku tak pět.

Linda115. dubna 2010

holky nemáte fotečky? Taky budu dávat letos poprvé ven kytičky do truhlíčku 😉

Andylee15. dubna 2010

Adél, děkuji, mám jich málo, tak to budu muset ještě něco dokoupit, hodí se ještě něco k surfiniím a pelargonkám ještě něco? Lindo, fotky sem určtě dám, až to bude aktuální, zatím mi "spí" v květináčkách v technické. Budu je dávat v truhlících na okno někdy v květnu.

Adélky15. dubna 2010

Dává se mezi ně takovej jako "břečťan", někde tomu říkají "smraďoch", ale nesmrdí to 😄 , kterej je visací, ale úzkej, nevím přesně, jak se to jmenuje, ale odpuzuje mšice. Vypadá to taky pěkně, protože je to jakoby nesouměrné 😉 .

Adélky15. dubna 2010

Tak jsem to našla - jmenuje se ta rostlina "molice". Ale ten smraďoch jak jsem psala, to přesně není, nemůžu ho najít, ale v zahradnictví určitě poradí 😉 .

sempraflora24. dubna 2010

Surfinie se s muškáty snesou, ale musíte počítat s tím, že surfinie potřebují vyšší dávku železa jak v substrátu, tak v hnojivu, jinak trpí chlorózou (zežloutnou listy). Muškátům vyšší přísun železa nevadí (ani ho nepotřebují). Proto používejte pro jistotu speciální substrát i hnojivo (pro petunie a surfinie).

jahulka7. června 2010

Já také dávám pelargonie dohromady se surfiniemi, hnojím Krystalonem START a PLOD a KVĚT a krásně to roste. Jenom na surfinie nesmí pršet, to mi pak chytnou padlí.

Magdalenka737. června 2010

Měla jsem je loni (foto),letos zase..kombinace bílá- červená. Hnojím též Krystalonem. Truhlík mám 60 cm a sázím 3 surfinie a 1 pelargonii.

Magdalenka737. června 2010

..a ještě jedna.. Takhle kvetly ještě v půli října.

Reklama