Přeskočit na obsah

Záhonek na jaře

Diskuze z rubriky Zemina, substráty, půda, založená 4. dubna 2013. 4 příspěvky, poslední z 5. dubna 2013. Archiv — nové příspěvky se nepřidávají.

Tereza55554. dubna 2013

Zdravím. Chci si zasadit nějakou zeleninu na záhonek, ale bohužel jsem zřejmě prošvihla podzimní hnojení a úpravu půdy na zimu. Tak co pro něj mohu udělat teď na jaře, není na to už pozdě? Kdy a jak ho mám tedy připravit na přesazení sazeniček? Mám k dispozici koňský hnůj a slepičince, ale bojím se až tam zasadím rostlinky aby je to nespálilo, když bude čerstvý. Na záhon se chystám vysadit žlutá rajčata, kadeřavou petrželku a možná ředkvičky. Tak mi prosím poraďte.

Reklama
zhbobo4. dubna 2013

Zdravím Tereza 5555,půdu zrýt a upravit čerstvý hnůj nedávat(nechat uležet na podzim)na sazeničky je ještě brzo počkat až se oteplí. Slepičince je nejlépe dát do sudu s vodou a nechat vykvasit a pak přihnojovat během vegetace. 🤷 🤔

Tereza55555. dubna 2013

Děkuji mockrát, počkám až se oteplí a zatím záhonek zreju a upravím (slovem upravit asi máte na paměti zbavit plevelu, a zbytků rostlin z loňska), že ano? jak dlouho mám nechat vykvasit ty slepičince nebo za jak dlouho ho pak mohu použít? Děkuji za odpověď.

zhbobo5. dubna 2013

Zdravím Teraza5555,slepičince chce nechat 3týdny kvasit pak je možno použít, ale je třeba ředit asi 1:3. 👋 👏

Reklama