Přeskočit na obsah

Znate broskvon Revita:

Diskuze z rubriky Ovocné stromy, založená 12. srpna 2010. 2 příspěvky, poslední z 24. května 2016. Archiv — nové příspěvky se nepřidávají.

verveve12. srpna 2010

Ahoj, chtela jsme se zeptat jeslti nekdo znate broskvon Revita - objevila jsme ji v jednom katalogu a pisi, ze je odolna puvi kaderavosti - coz by se mi moc libilo 🙂 Ale je poemrne draha, tak bych rada vedela jeslti je skutecne odolna a zda i plody jsou chutne, ci u nas v pohode prezimuje apod. Diky moc za vsechny rady a postrehy 🙂

Reklama
Honza z JČ24. května 2016

Ahoj! Váš příspěvek je sice staršího data, ale moje zkušenost mne nutí se ozvat. Moje zkušenost je krátkodobá. Od r. 2014 první rok bez problémů, letos silné postižení kadeřavostí. V okolí minimálně 300 m nikdo broskev nepěstuje. u firmy kde jsem ji koupil v nabídce akcentují odolnost, ale na dotaz odpověděli přiměřeně a přidali i dobré rady. Avšak odkaz na nějakou exaktní studii jak dospěli k přesvědčení o výraznější odolnosti neuvedli. Za výraznější bych považoval alespoň 50%. Je to také živý organizmus /stejně jako u lidí/ nelze očekávat 100%. Z hlediska korektnosti informací by mi postačovalo kdyby vypustili z popisu vlastností pasáž o vyšší odolnosti. Na požádání Vám můžu sdělit info. od prodejce. Honza. 👋

Reklama

V encyklopedii k tématu